Испанският тенисист Рафаел Надал отказа пореден турнир. Носителят на 22 титли

...
Испанският тенисист Рафаел Надал отказа пореден турнир. Носителят на 22 титли
Коментари Харесай

Рафаел Надал отказа пореден турнир

Испанският тенисист Рафаел Надал отхвърли следващ шампионат. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем отсрочи завръщането си на корта след травмата, която го принуди да се откаже на полуфиналите на Уимбълдън. Тогава той получи скъсване на коремен мускул, оповестява БНР.

Надал планираше да играе на конкуренцията от сериите Мастърс 1000 в Монреал (Канада) сред 8 и 14 август, само че още веднъж е изпитал болки и няма да рискува с присъединяване си.

„ По време на ваканцията ми и последвалото възобновяване на тренировките всичко вървеше добре в последните седмици. Преди 4 дни обаче, когато упражнявах сервиса си, както и през вчерашния ден, усетих лек дискомфорт “, разгласи Рафаел Надал в профила си в Туитър.

„ Заедно с екипа ми взехме решение да не пътувам за Монреал и да продължа да се приготвям без да избързвам. Искрено благодаря на шефа на шампионата Йожен Лапиер и целия екип за разбирането и поддръжката, която постоянно са ми показвали, и през днешния ден не беше изключение “, добави Надал.

„ Надявам се още веднъж да играя в Монреал. Това е шампионат, който обичам и съм печелил 5 пъти пред аудитория, която постоянно ме е приветствала. Нямам избор, би трябвало да бъда рационален на този стадий и да мисля за здравето си “, написа още испанецът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР